اوپن سورس: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی فارسی اوبونتو
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «نرم‌افزار متن‌باز (به انگلیسی: Open Source Software) به نرم‌افزارهایی می‌گویند که ا...» ایجاد کرد)
 
(ویکی سازی)
سطر ۱: سطر ۱:
نرم‌افزار متن‌باز (به انگلیسی: Open Source Software) به نرم‌افزارهایی می‌گویند که افراد به متن برنامه‌های آن دسترسی دارند. این شیوه توسعه معمولا به دلیل جلب مشارکت افراد بیشتر اتخذ می‌شود چون طی آن افرادی حتی در خارج از شرکت هم می‌توانند در کد منبع برنامه‌ها تغییر ایجاد کرده یا اشکالات (باگ) احتمالی آن‌ها را رفع کنند. این یک شیوه توسعه نرم‌افزار است که می‌تواند هم برای نرم‌افزارهای آزاد و هم برای نرم‌افزارهای با مالکیت انحصاری و تجاری به کار رود.  
+
نرم‌افزار '''متن‌باز''' (به انگلیسی: Open Source) به [[Software|نرم‌افزارهایی]] می‌گویند که افراد به متن کد مبدأ آن‌ها دست‌رسی دارند. این شیوه‌ی ‌توسعه معمولاً به دلیل جلب مشارکت افراد بیشتر اتّخاذ می‌شود، چون طی آن افرادی حتا در خارج از شرکت هم می‌توانند در کد مبدأ برنامه‌ها تغییر ایجاد کرده یا اشکالات احتمالی آن‌ها را رفع کنند. این یک شیوه‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار است که می‌تواند هم برای نرم‌افزارهای آزاد و هم برای نرم‌افزارهای با مالکیت انحصاری و تجاری به کار رود.  
  
در دنیای [[نرم‌افزار آزاد|نرم‌افزارهای آزاد]] توجه خاصی به عدم استفاده از اصطلاح '''متن‌باز''' به جای اصطلاح '''نرم‌افزار آزاد''' وجود دارد.
+
در دنیای [[Free Software|نرم‌افزارهای آزاد]] توجه خاصی به عدم استفاده از اصطلاح '''متن‌باز''' به جای اصطلاح '''نرم‌افزار آزاد''' وجود دارد. تفاوت فلسفه‌ی این دو نام در واژه‌ی آزادی است. نرم‌افزار آزاد، آزادی کاربر را مهم‌ترین هدف یک نرم‌افزار برشمرده و موادی چون امنیت و کیفیت نرم‌افزار را مواردی می‌داند که با پا گذاشتن در مسیر آزادی به‌وجود خواهند آمد، ولی هدف متن‌باز تنها کیفیت کد و برتری آن است.
 +
 
 +
[[رده:تعاریف]]

نسخهٔ ‏۲۴ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۰:۵۷

نرم‌افزار متن‌باز (به انگلیسی: Open Source) به نرم‌افزارهایی می‌گویند که افراد به متن کد مبدأ آن‌ها دست‌رسی دارند. این شیوه‌ی ‌توسعه معمولاً به دلیل جلب مشارکت افراد بیشتر اتّخاذ می‌شود، چون طی آن افرادی حتا در خارج از شرکت هم می‌توانند در کد مبدأ برنامه‌ها تغییر ایجاد کرده یا اشکالات احتمالی آن‌ها را رفع کنند. این یک شیوه‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار است که می‌تواند هم برای نرم‌افزارهای آزاد و هم برای نرم‌افزارهای با مالکیت انحصاری و تجاری به کار رود.

در دنیای نرم‌افزارهای آزاد توجه خاصی به عدم استفاده از اصطلاح متن‌باز به جای اصطلاح نرم‌افزار آزاد وجود دارد. تفاوت فلسفه‌ی این دو نام در واژه‌ی آزادی است. نرم‌افزار آزاد، آزادی کاربر را مهم‌ترین هدف یک نرم‌افزار برشمرده و موادی چون امنیت و کیفیت نرم‌افزار را مواردی می‌داند که با پا گذاشتن در مسیر آزادی به‌وجود خواهند آمد، ولی هدف متن‌باز تنها کیفیت کد و برتری آن است.